zupa pomidorowa z kasza jaglanna

  • Napisane 16 lutego 2015 o 22:35

Pomidorowa to królowa polskich zup. Jest to jedna z moich ulubionych potrawą z dodatkiem ryżu . Ale z makaronem też jest oke  :) dziś do zupy zamiast ryżu dodałam kaszę jaglanną

Składniki:                                                                                

eula w kuchni

eula w kuchni

 

1 duża cebula
olej kokosowy
3 marchewki
pietruszka
2,5 litra wody
1/2 szklanki umytej kaszy jaglanej
2 duże ząbki czosnku
150 g przecieru pomidorowego
sól, pieprz

Przygotowanie;
Warzywa dokładnie umyj i pokrój w kostkę. W garnku zeszklij cebulę na odrobinie oleju kokosowego.
Dodaj do garnka wodę, warzywa, przetarty czosnek i kaszę jaglaną.
Gotuj do miękkości warzyw i kaszy. Dodaj przecier pomidorowy i przyprawy do smaku.

Zupę można podbić śmietana ale nie koniecznie :)

Smacznego!

Dodaj komentarz


  • Facebook